Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بر اساس داده‌های ثبت شده در مرکز لرزه نگاری کشور، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زلزله‌های رخ داده در کشور را از ١١ تا روز ١٧ خرداد ماه را به اطلاع می‌رسانیم و در این مدت  ٦٠ زلزله  به ثبت رسیده است.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

جمعه ١١ خرداد

در شربیان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۴۷.۰۳۵ و عرض ۳۷.۸۰۴ رخ داده است؛ در شوش استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر به طول ۴۸.۳۱۰ و عرض ۳۲.۲۰۴ به ثبت رسیده است، دهرم استان فارس را زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ در عمق ۱۰ کیلومتر به طول ۵۲.۴۷۹ و عرض ۲۸.۴۴۳ لرزاند، در لالی استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۸ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتر، طول ۴۹.۲۲۱ و عرض ۳۲.۵۰۹ رخ داده است.

کاکی استان بوشهر را زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۹ کیلومتر به طول ۵۱.۶۵۴ و عرض ۲۸.۲۴۰ لرزاند؛ در سر پل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر به طول ۴۵.۸۱۶ و عرض ۳۴.۴۳۸ رخ داده است، در قوچان استان خراسان رضوی زلزله‌ای به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۵۸.۳۴۹ و عرض ۳۶.۹۸۴ به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: خطر زلزله بیخ گوش کاخ باکینگهام+ تصاویر 

شنبه ۱۲ خرداد

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۹ ریشتر در عمق ۱۷ کیلومتر به طول ۵۵.۷۵۰ و عرض ۲۷.۵۷۸ به ثبت رسیده است؛ در رابر استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق ۶ کیلومتر، طول ۵۷.۰۷۴ و عرض ۲۹.۰۰۰ رخ داده است، در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۹ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتر، طول ۵۵.۷۰۸ و عرض ۲۷.۴۴۰ به ثبت رسیده است.

در سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۹ کیلومتر، طول ۴۵.۷۸۷ و عرض ۳۴.۴۸۹ رخ داده است؛ در ورزقان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتر طول ۴۶.۷۷۱ و عرض ۳۸.۳۲۱ به ثبت رسیده است، میانرود استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتر، طول ۴۸.۳۴۲ و عرض ۳۲.۲۳۳ جغرافیایی را تجربه کرد.

در هجدک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر طول ۵۷.۲۷۰ و عرض ۳۰.۷۶۷ جغرافیایی رخ داده است.

یکشنبه ۱۳ خرداد

جزیره کیش استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۸ کیلومتر طول ۵۳.۹۰۱ و عرض ۲۶.۷۶۳ جغرافیایی را تجربه کرد؛ در جیرفت استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۹ ریشتر در عمق ۸ کیلومتر، طول ۵۷.۳۷۳ و عرض ۲۸.۵۲۵ جغرافیایی رخ داده است، در خانه زنیان استان فارس زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر، طول ۵۲.۳۱۸ و عرض ۲۹.۶۶۵ جغرافیایی به ثبت رسیده است.

در گوریه استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۴۸.۷۲۴ و عرض ۳۱.۹۴۳ جغرافیایی رخ داده است؛ در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتر، طول ۵۵.۷۲۲ و عرض ۲۷.۶۶۶ جغرافیایی به ثبت رسیده است.

در ورزقان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۴ کیلومتر، طول ۴۶.۷۸۳ و عرض ۳۸.۳۳۵ رخ داده است؛ در رباط سنگ استان خراسان رضوی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتر، طول ۵۹.۱۱۷ و عرض ۳۵.۴۶۱ جغرافیایی به ثبت رسیده است، زلزله دیگر این شهر به بزرگی ۲.۹ ریشتر در عمق ۸ کیلومتر، طول ۵۹.۱۲۴ و عرض ۳۵.۴۵۹ حغرافیایی بوده است.

در قطور استان آذربایجان غربی زلزله‌ای به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۴۴.۳۶۸ و عرض ۳۸.۵۷۶ جغرافیای رخ داده است؛ در ورزقان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق ۷ کیلومتر، طول ۴۶.۷۶۴ و عرض ۳۸.۳۳۷ جغرافیایی به ثبت رسیده است.

در رباط قره بیل استان خراسان شمالی زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۸ کیلومتر به طول ۵۶.۱۸۴ و عرض ۳۷.۵۱۶ جغرافیایی به ثبت رسیده است؛ در سردشت استان آذربایجان غربی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۹ کیلومتر به طول ۴۵.۶۴۴ و عرض ۳۶.۳۰۴ رخ داده است، آخرین زلزله این روز در بهاباد استان یزد به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۱۴ کیلومتر، طول ۵۵.۶۵۰ و عرض ۳۲.۰۷۳ جغرافیایی بوده است.

دوشنبه ۱۴ خرداد

در درز استان فارس زلزله‌ای به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر به طول ۵۵.۴۲۲ و عرض ۲۷.۷۱۰ جغرافیایی رخ داده است؛ در میانرود استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۹ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر به طول ۴۸.۴۱۹ و عرض ۳۲.۲۷۷ جغرافیایی به ثبت رسیده است، همچنین دزفول این استان را زلزله‌ای به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیومتر، طول ۴۸.۴۶۴ و عرض ۳۲.۳۴۳ جغرافیایی رخ داد است، زلزله دیگر این استان در شهر میانرود به بزرگی ۲.۵ ریشتر در عمق ۲۰ کیلومتر، طول ۴۸.۴۲۶ و عرض ۳۲.۲۳۸ جغرافیایی بوده است.

در قصر شیرین استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگی ۳.۰ ریشتر در عمق ۱۱ کیلومتر به طول ۴۵.۶۶۸ و عرض ۳۴.۵۶۱ جغرافیایی رخ داده است؛ در دزفول استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۴۸.۵۲۰ و عرض ۳۲.۴۳۲ جغرافیایی به ثبت رسیده است، زلزله دیگر این استان در میانرود به بزرگی ۲.۸ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۴۸.۳۸۱ و عرض ۳۲.۲۴۲ جغرافیایی بوده است.

در هجدک استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۵۷.۳۹۱ و عرض ۳۰.۷۳۸ جغرافیای رخ داده است؛ در شوشتر استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ۴.۰ ریشتر در عمق ۶ کیلومتر، طول ۴۸.۸۴۵ و عرض ۳۱.۹۷۷ جغرافیایی ثبت شده است.

سه شنبه ۱۵ خرداد

در کوهبنان استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۰ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۵۶.۱۵۳ و عرض ۳۱.۵۰۱ جغرافیایی رخ داده است؛ در کورزان استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتر، طول ۴۶.۵۹۰ و عرض ۳۴.۴۵۷ جغرافیایی به ثبت رسیده است، سیرچ استان کرمان زلزله‌ای به بزرگی ۲.۶ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۵۷.۶۰۸ و عرض ۳۰.۰۸۸ جغرافیایی تجربه کرد، همچنین زلزله دیگر این استان به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتر، طول ۵۷.۶۰۱ و عرض ۳۰.۰۸۵ جغرافیایی بوده است.

در ورزقان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتر، طول ۴۶.۸۵۹ و عرض ۳۸.۴۸۶ جغرافیایی رخ داده است؛ در قائمیه استان فارس زلزله‌ای به بزرگی ۲.۷ ریشتر در عمق ۸ کیلومتر، طول ۵۱.۴۴۳ و عرض ۲۹.۷۴۲ جغرافیایی به ثبت رسیده است، در تخت استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر در عمق ۵ کیلومتر، طول ۵۶.۵۴۰ و عرض ۲۷.۵۹۵ جغرافیایی رخ داده است.

چهارشنبه ١٦ خرداد

در سر پل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌ای به بزرگی ٤.١ ریشتر در عمق ٨ کیلومتر، طول ٤٥.٩٧٤ و عرض ٣٤.٤٣٣ جغرافیایی رخ داده است؛ در یاسوج استان کهگیلویه و بویر احمد زلزله‌ای به بزرگی ٣.٤ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥١.٥٧٠ و عرض ٣٠.٦١٥ جغرافیایی به ثبت رسیده است، چلگرد استان چهارمحال و بختیاری را زلزله‌ای به بزرگی ٢.٨ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥٠.١٦٧ و عرض ٣٢.٦٣٣ جغرافیایی لرزاند.

بیشتر بخوانید: سرپل ذهاب باز هم لرزید/ زلزله خسارتی نداشت

در یاسوج استان کهگیلویه و بویر احمد زلزله‌ای به بزرگی ٤.٢ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥١.٥٨٥ و عرض ٣٠.٧٤٦ جغرافیایی به ثبت رسیده است؛ در مجن استان سمنان زلزله‌ای به بزرگی ٣.١ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥٤.٧٥٥ و عرض ٣٦.٥٩٣ جغرافیایی رخ داده است، رباط پشت بادام استان یزد زلزله‌ای به بزرگی ٤.١ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥٥.٧٤٣ و عرض ٣٢.٨٢١ جغرافیایی را تجربه کرد.

جعفریه استان قم را زلزله‌ای به بزرگی ٢.٩ ریشتر در عمق ١٥ کیلومتر، طول ٥٠.٤١١ و عرض ٣٤.٧٠٨ جغرافیایی لرزاند؛ در موسیان استان ایلام زلزله‌ای به بزرگی ٢.٧ ریشتر در عمق ١٣ کیلومتر، طول ٤٧.٤٢٩ و عرض ٣٢.١٥٩ جغرافیایی رخ داده است، دزفول استان خوزستان را زلزله‌ای به بزرگی ٣.٤ ریشتر در عمق ١٨ کیلومتر، طول ٤٨.٣٦٥ و عرض ٣٢.٣٠١ جغرافیایی لرزاند، همچنین زلزله دیگر این شهر به بزرگی ٢.٧ در عمق ٥ کیلومتر، طول ٤٨.٤٣٧ و عرض ٣٢.٣٥٧ جغرافیایی بوده است، در شول آباد استان لرستان زلزله‌ای به بزرگی ٢.٧ ریشتر در عمق ١٥ کیلومتر، طول ٤٩.٤٤٧ و عرض ٣٢.٧٤٠ جغرافیایی رخ داده است.

بیشتر بخوانید: ۵ مصدوم در زلزله سی سخت یاسوج 

پنجشنبه ١٧ خرداد

در ورزقان استان آذربایجان شرقی زلزله‌ای به بزرگی ٢.٥ ریشتر در عمق ١٢ کیلومتر به طول ٤٦.٧٤٤ و عرض ٣٨.٤٤٢ جغرافیایی به ثبت رسیده است، شوشتر استان خوزستان زلزله‌ای به بزرگی ٢.٥ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٤٨.٧٦١ و عرض ٣٢.٠٠٩ جغرافیایی را تجربه کرد.

در کیاسر استان مازندران زلزله‌ای به بزرگی ٢.٧ ریشتر در عمق ١١ کیلومتر به طول ٥٣.٥٩٠ و عرض ٣٦.٠٧٨ رخ داده است؛ زلزله دیگر این شهر به بزرگی ٢.٦ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر، طول ٥٣.٥٨٠ و عرض ٣٦.٠٧٢ جغرافیایی بوده است، در سفید سنگ استان خراسان رضوی زلزله‌ای به بزرگی ٢.٥ ریشتر در عمق ٨ کیلومتر، طول ٦٠.٣٦٦ و عرض ٣٥.٧٥٩ جغرافیایی رخ داده است، زلزله دیگر این شهر به بزرگی ٣.٧ ریشتر در عمق ٧ کیلومتر، طول ٦٠.٣٢٢ و عرض ٣٥.٧٢٦ جغرافیایی بوده است.

زرند استان کرمان را زلزله‌ای به بزرگی ٢.٨ ریشتر در عمق ٨ کیلومتر لرزاند؛ در سی سخت استان کهگیلویه وبویر احمد زلزله‌ای به بزرگی ٣.٥ ریشتر در عمق ١٠ کیلومتر رخ داده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۸۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد

رئیس بخش زلزله‌ شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت:حدود ۳۰ درصد مساحت خوزستان (۲۰ هزار کیلومتر) تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی بیت‌الهی رئیس بخش زلزله‌ شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد:  شاید کمی دور از انتظار باشد اما در استانی که عمده ترین منابع آبی آن آب های سطحی است، نیز فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است.

وی افزود: مساحتی نزدیک به 20 هزار کیلومتر، حدود 30 درصد مساحت کل استان، تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خطه استان خوزستان، وسعت  بالا و مقدار متوسط پایین نرخ سالانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته‌های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: اثر فرونشست زمین در زمین‌های هموار میان ارتفاعی ایذه، در گستره بهبهان و اطراف آن (با وسعت تقریبی 350 کیلومتر مربع)، شوش، دزفول، الوان، اهواز، بستان، دشت آزادگان، بندر ماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی را می‌توان شناسایی کرد که به‌طور عمده نرخ سالیانه کمتر از 5 سانتی متر در سال را دارند.

بیت‌الهی با بیان "هرچند در برخی مناطق در شوش عدد 7 و شهرستان اهواز عدد 6 سانتی متر در سال نیز برآورد شده است"گفت: کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان‌ها  دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه‌های فرونشست زمین در استان خوزستان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ژابی آلونسو: برای رسیدن به فینال بازی بزرگی با رم داریم
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • یاسوج میزبان هشتمین جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین
  • هشتیمن جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران‌ زمین در یاسوج برپا می شود
  • بندرچارک لرزید
  • پیمایش چهارگانه ۲۶۲ هزار کیلومتر از سطح کشور در برنامه هفتم توسعه به روش ژئوفیزیک هوابرد
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد